בניית קישורים חד סטרית
קישורים הם הבסיס לדירוגי האתר שלכם. ישנם סוגים רבים ושונים של קישורים, חלקם כל כך טובים עד שהם יכולים להעניק דחיפה רצינית לדירוגי האתר וחלקם כל כך גרועים שהם יכולים להרוס את כל המאמצים שהשקעתם באתר. השתמשו בכלי קישורים נכנסים להערכת פרופיל הקישורים הנכנסים שלכם.
חפשו מאמרים, אתרים או פוסטים המזכירים את שמכם הפרטי או את שם העסק שלכם, אך אינם מקשרים אל האתר שלכם; שלחו דוא"ל למי שהזכיר את המותג שלכם ללא קישור ובקשו ממנו להכניס קישור לאתר שלכם. קראו עוד על האופן שבו תוכלו לשפר את בניית הקישורים שלכם באמצעות המרת אזכורי המותג שלכם לקישורים.
קראו את המאמר הבא על מנת שתוכלו להיות בטוחים ש התפלגות מלל הקישורים הנכנסים שלכם אינו מוביל אתכם לכישלון
בקשו קישורים מספקים, נותני שירות, לקוחות ועסקים משלימים. זה טוב מאוד לקבל קישורים משותפים רלוונטיים שיכולים לשלוח לכם תנועת גולשים ממוקדת.
אם בבעלותכם אתרי אינטרנט נוספים הקשורים לנושא האתר המקודם, קשרו מהם לאתר המקודם. אל תשתמשו בטכניקה זו אם האתרים מאוחסנים על אותו שרת. נשתמש בטכניקה זו רק עבור אתרים עם כתובת IP שונה.
אל תיקחו חלק בתכסיסים מניפולטיביים שאסורים ע"פ הנחיות מנועי החיפוש על מנת להשיג קישורים. קישורים נכנסים מאתרים לא רלוונטיים לתחום העיסוק של אתרכם יכולים להיחשב על ידי מנועי החיפוש כקידום אפור ואפילו כקידום שחור.
קראו את המדריך האולטימטיבי כיצד להימנע מעונשי גוגל ותהיו בטוחים שלא תעשו טעות שתחסל את סיכויי האתר שלכם להתברג בתוצאות החיפוש לטווח הארוך.
רוב חברות עיצוב ופיתוח אתרי האינטרנט מקשרות אל אתרי הלקוחות מהדף "תיק עבודות" באתר שלהם. בדקו שהקישור לא מבוסס JavaScript ושאינו מנותב באמצעות הפניה.
טיפ נהדר! כולם אוהבים לחלוק המלצות זוהרות עם לקוחות פוטנציאליים. בחרו אתר סמכותי אשר מדורג גבוה בתוצאות החיפוש וכתבו המלצה טובה על השירותים או המוצרים שלו, זכרו להתייחס בכתיבת ההמלצה לפרטים ספציפיים.
במידה וקיימים שדות מתאימים, רשמו את שמכם המלא ואת שם החברה שלכם. ההמלצה תפורסם באתר שלהם ואתם תוכלו לבקש קישור חוזר לאתר החברה שלכם.
אתרים עם בסיס משתמשים פעיל יכולים לתת לכם קישורים עם מילות המפתח שלכם ואלו יכולים לתרום לשיפור הדירוגים במנוע החיפוש. בנוסף יכולים אתרים אלו להביא לכם תנועת גולשים ישירה ולחזק את המוניטין החיובי שלכם באמצעות ביקורות חיוביות. חפשו בלוגים רלוונטיים וצרו קשר עם הכותבים שלהם.
אם אינכם יכולים לכתוב תוכן בעצמכם או שברצונכם להגדיל את כמות המבקרים באתר, נסו לקבל פוסט הסוקר נושא רלוונטי באתרכם או מוצרים ושירותים שלכם מבלוגר מנוסה. במקרים כאלה בדרך כלל תקבלו קישור איכותי לאתר שלכם.
המטרה העיקרית של קישורים אלו היא להביא תנועה איכותית וקהלים חדשים לאתר. המבקרים החדשים עשויים להפוך ללקוחות שלכם.
הערה: אין לנצל לרעה שימוש בשיטה זו לבניית פרופיל קישורים, גוגל עשויה להעניש אתרים אשר מבצעים שימוש מופרז בקישורים בתשלום שנועדו לשפר את דירוגי האתר.
הירשמו לפורומים לבדיקות בטא ובקשו מאנשים לבדוק את התוכנה שלכם. בדרך זו תוכלו לקבל עצות יקרות ערך בנוגע לשימושיות שלה וכן קישורים לאתרכם מהפורום. בנוסף לכך, כמה ממשתמשי הפורום יכולים לכתוב על התוכנה שלכם באתרים שלהם.
הנה כמה מקומות שבהם אפשר להתחיל:
בדרך כלל בלוגרים בנושא טכנולוגיה להוטים לבחון תוכנות או מוצרים חדשים ולאחר מכן רושמים ביקורת בבלוג שלהם. אל תחכו שבלוגרים כאלו יפנו אליכם, תספרו להם על המוצר שלכם.
עליכם לגרום להם להתעניין בתוכנה או במוצר שלכם, לכן ספרו להם על היתרונות של התוכנה או המוצר שלכם ומה מבדל אתכם מהמתחרים הקיימים בשוק. בנוסף עניינו אותם בבונוס מיוחד עבורם (לדוגמה תוכנית שותפים) אם התוכנה אינה שיתופית.
תרמו חלק מהרווחים החודשיים שלכם לצדקה. מעורבות בפעילות צדקה טובה מאוד לקידום בערוצי התקשורת ובנוסף מקנה תחושה טובה ללקוחותיכם בכך שהם עוזרים בפעילות על ידי רכישה ממכם. בנוסף, אתרי צדקה רבים עשויים להציג את התורמים שלהם בעמוד המיועד לכך באתר האינטרנט.
אם אתם מעצבי אתרי אינטרנט, מהנדסי תוכנה או מומחי קידום אתרים SEO, תוכלו להציע את עזרתכם בחינם לארגונים ללא כוונת רווח. למעשה תוכלו לעשות כך אם אתם מומחים בכל תחום שבו ניתן לעזור לארגונים אלו. רק חשבו מהי העזרה שתתנו.
כוונו לאתרים בעלי סיומת gov ו-edu (מכללות, אוניברסיטאות וארגונים) שיכולים לפרסם באתר שלהם קישור לאתרכם כאות תודה.
מגוון רחב של תחרויות וכנסים מוציאים קישורים לנותני החסות שלהם. חברות יכולות להציג את שמותיהן או את המותג שלהן על שלטים שיוצבו באירוע, על מבנים, על ציוד, על תוכניות, על מדים או על חומרי קידום מכירות. בנוסף לכך, מתן חסות לאירוע היא דרך טובה להגיע לקהל נבחר, בתקווה שיהיה מעוניין לרכוש את המוצרים או את השירותים של החברה.
העניקו חסות לאירוע וספקו את פרטי האתר שלכם על מנת שיפורסם באתר של האירוע. קיימו אינטראקציה עם האורחים: השתתפו בדיונים, החליפו חוויות והשאירו פרטים ליצירת קשר.
עקבו אחר בלוגים פופולריים בתחומכם. פרסמו תגובות כשיש לכם מה לומר או לשתף והוסיפו קישור לאתר שלכם מתוך החתימה שלכם בבלוג. אזכור עדין של המוצרים או השירותים שלכם בתגובות עוזר לבנות מערכת יחסים, נאמנות לקוחות ומיתוג. אך זכרו לא להגזים, אסור שהתגובות שלכם יראו כמו פרסומת.
צרו הודעות איכותיות בפורומים הקשורים לתחום שלכם. קשרו לאתר החברה שלכם מתוך אזור החתימה ופרופיל המשתמש שלכם אם הפורום מאפשר זאת. בכל פעם שתפרסמו נושא חדש או תגיבו לנושא קיים, גולשי הפורום יוכלו ללחוץ על הקישורים שלכם.
זכרו כי ההודעות שלכם צריכות להציע מידע שימושי לגולשי הפורום.
הערה: בדקו אם הפורום משתמש בתגית NoFollow כברירת מחדל עבור כל הקישורים היוצאים ממנו. רק קישורים ללא תגית NoFollow יתרמו לדירוג האתר שלכם.
במידה ופורום מקומי מאפשר לכם לפרסם פרטים אודות העסק שלכם, צרו שרשור הכולל מידע מלא על השירותים שלכם, מיקום בית העסק, תמונות של מוצרים ומידע על הנחות ומבצעים. הקפידו לעדכן את השרשור ולתקשר עם הלקוחות הפוטנציאליים שלכם.
ספקו דוגמיות בחינם לקוראים, לקוחות וכו' בתמורה לכתיבת חוות דעת. הציעו הנחה או דוגמית בחינם לאלו שכתבו על המוצרים שלכם.
היכנסו למנוע החיפוש המועדף עליכם (לדוגמא: google.com) וחפשו את אתר האינטרנט של לשכת המסחר המקומית על מנת לרשום את האתר שלכם.
כדאי להכניס את השילוב הבא לתיבת החיפוש:
העיר שלכם + לשכת המסחר + כתובת URL
חפשו אתרים של עסקים מקומיים בעלי דירוגים גבוהים בתוצאות החיפוש ושתחום עיסוקם קשור לתחום העיסוק של אתרכם, צרו איתם קשר ובקשו קישור. מומלץ שהקישור יהיה חד כיווני ולא תתבצע החלפת קישורים בין האתרים. תוכלו לספק להם תוכן או משהו אחר בתמורה לקישור.
אזכור הוא הפניה לעסק המקומי שלכם הכולל את שם העסק שלך, את כתובתו, את מספר הטלפון שלו ומידע אחר הרלוונטי לעסק. האזכורים עוזרים לכם להשיג דירוגים טובים ברמה המקומית, גם אם הם אינם כוללים קישורים לאתר שלכם.
יש עוד כמה טקטיקות שעשויות לסייע לכם במציאת הזדמנויות לאזכורים מלבד הספריות המקומיות שבהן אתם כבר רשומים. קודם כל, נתחו את האזכורים של המתחרים ונסו לקבל את אותם האזכורים גם למותג שלכם. לשם כך, הזינו את שאילתת החיפוש המקומית שבעבורה תרצו להיות מוצגים. היכנסו לדפי ה"גוגל מקומות" של המתחרים שלכם וגללו לתחתית הפרופיל עד לאזור מידע נוסף. כאן תראו את האזכורים שעוזרים למתחרים שלך להגיע לדירוג גבוה עבור שאילתת חיפוש מקומית זו.